<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Forårslagkage

- Forårslagkage - En lagkage der byder foråret velkommen


Ingredienser til Forårslagkage


3 æggehvider
175 g sukker
5 dl piskefløde
kaffeekstrakt
1 kop meget stærk kaffe, evt Nescafé
1 kop flormelis




Sådan laver du Forårslagkage


Marengsbunde:
Hviderne piskes meget stive og halvdelen af sukkeret piskes i. Vend forsigtigt resten af sukkeret i. Heraf laves 2 marengsbunde. Tegn 2 cirkler efter en tallerken på et stykke bagepapir og bred marengsdejen ud. Bages på ovnens midterstilling ved 140°. Når den begynder at gyldne, dæmpes varmen til 100° til den er sprød og slipper papiret.
Cremefyld:
Piskefløden piskes tilpas stiv og smages til med kaffeekstrakt og evt. mere NesCafé.
Kaffeekstrakt:
Flormelisen kommes på en pande og varmes til den er gylden, kaffen kommes i og koges ind til en masse. Massen kan opbevares i køleskab på et glas. Massen kan også laves af 3 spsk karamelsovs, 3 tsk NesCafé og 2 tsk vand.
4/5 af den færdige cremefyld fordeles jævnt på den ene marengsbund. Den sidste marengsbund lægges ovenpå og den sidste 1/5 af cremen fordeles ovenpå, hvorefter den pyntes med chokoladeflakes.








God fornøjelse med vores opskrift på Forårslagkage - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk