<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Fastelavnsboller med creme

- FASTELAVNS-BOLLER, opskrift på Fastelavnsboller med creme


Ingredienser til Fastelavnsboller med creme


18-20 stk
50 g gær
½ dl håndvarmt vand
2 dl skummetmælk
1 æg
2 spsk olie
evt ½ tsk kardemomme
500 g hvedemel
Kagecreme
1 æg
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse, fx Maizena
2 dl skummetmælk
korn fra ½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker
1 dl marmelade




Sådan laver du Fastelavnsboller med creme


Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage) og ælt dejen godt. Lad ejen hæve tildækket i ca ½ time.
Lav kagecremen imens. Pisk alle ingredienser til kagecremen sammen.Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen under omrøring i ca. 1 min og lad den køle af. Drys evt. med lidt sukker, så kommer der ikke ”skind” på.
Slå dejen ned og ælt den godt igennem. Del dejen i to lige store dele. Rul hver del ud til en firkant på ca 30 x 30 cm. Del hver firkant i 9-10 lige store firkanter. Læg 1 tsk kagecreme og/eller marmelade på hver firkant og saml de fire hjørner. Luk bollen godt omkring cremen ved at trykke kanterne sammen. Sæt bollen på pladen med lukningen nederst. Lad bollerne efterhæve ca. ½ time. De pensles med sammenpisket æg eller kaffe, og bages midt i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.
Køl bollerne af og drys dem med flormelis eller pynt dem med kakaoglasur, som laves af 2½ dl flormelis, 2 tsk kakao og 5-6 tsk vand, der røres sammen.
Energi pr. bolle:
600 kJ (140 kcal) fordelt på:
protein 10 %
kulhydrat 76 %
fedt 14 % (2 g pr. bolle)








God fornøjelse med vores opskrift på Fastelavnsboller med creme - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk