<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Fastelavnsboller med syltetøj

- FASTELAVNSBOLLER, opskrift på Fastelavnsboller med syltetøj - dejlig opskrift


Ingredienser til Fastelavnsboller med syltetøj


18 stk.
1 dl lunkent vand
25 g gær
2 dl kærnemælk
1/2 tsk salt
3 spsk sukker
1 æg
ca. 600 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Fyld
1 - 1½ dl marmelade, fx abrikos, brombær eller hindbær.
Pynt
Glasur af 100 g florsukker
2-3 spsk kogt, varmt vand
evt. frugtfarve




Sådan laver du Fastelavnsboller med syltetøj


Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk, salt, sukker, æg og det meste af hvedemelet. Ælt dejen til den er god og blød og knap hænger fast i fingrene. Tilsæt evt. resten af melet under æltningen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min.
Del dejen i to og rul hver del ud til en firkant ca. 45 x 45 cm. Skær firkanten ud i 9 firkanter. Læg 1 – 1½ tsk marmelade på midten af hvert stykke. Luk hver bolle som en konvolut og pres lukningerne godt sammen. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med lukningerne nedad. Lad bollerne efterhæve 30 min. og pensl dem med sammenpisket æg. Bag i 15-20 min i en 180 grader varm ovn.
Køl bollerne af, inden de pyntes med glasur. Rør florsukkeret med vand og evt. et par dråber frugtfarve, og smør det på bollerne. Bollerne smager bedst den dag, de er bagt.
Energi pr. bolle:
800 kJ (190 kcal) fordelt på:
protein 10 %
kulhydrat 84 %
fedt 6 % (1 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
1 fastelavnsbolle som mellemmåltid.








God fornøjelse med vores opskrift på Fastelavnsboller med syltetøj - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk