<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Kransekagebund med frugt i gele

- KRANSE-KAGE-BUND, opskrift på Kransekagebund med frugt i gele - Opskrift


:: OBS! Opskriften er til 10 personer


Ingredienser til Kransekagebund med frugt i gele


Kagebund:
150 g marcipan
3/4 dl sukker
1 æg
2 tsk. oliemargarine
2 spsk. hvedemel
Frugt i gele:
ca. 25 g mørk chokolade
6 blade husblas
2½ dl koncentreret frugtsaft
1½ dl vand
300 g blandede skovbær, hindbær, brombær el. lign. - gerne frosne




Sådan laver du Kransekagebund med frugt i gele


Ælt alle ingredienserne til kagebunden sammen. Tryk dejen ud i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader i ca. 20 min. til den er gyldenbrun på toppen. Lad bunden køle af og løsn den derefter fra kageformens sider og bund. Beklæd formen med film og læg kagebunden ned i formen igen. Filmen forhindre at den flydende gele som senere skal hældes over bunden ikke løber ud. Pensl kagebunden med smeltet chokolade og lad chokoladen stivne. Udblød husblassen i en skål med rigeligt koldt vand. Bland frugtsaften med vandet. Smelt husblassen over vandbad og bland den smeltede husblas med frugtsaften. Tilsæt bærrene (hvis de er frosne, behøver de ikke at tøs op først) og hæld bær og saft over kagebunden. Stil kagen i køleskabet til geleen er stivnet - det tager 1-2 timer. Tag kagen ud af formen, fjern filmen og server den på et kagefad.
Energi pr. person: 800 kJ (190 kcal)
fordelt på:
protein 7 %
kulhydrat 63%
fedt 30% (6 g)








God fornøjelse med vores opskrift på Kransekagebund med frugt i gele - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk