<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Marengs-"kys"

- Marengs-"kys" - Kys du ikke glemmer


Ingredienser til Marengs-"kys"


3 æggehvider
2 dl sukker
evt. 3 spsk. kakao eller 1 tsk. kanel eller 2-3 dråber frugtfarve
Pynt: Kokosmel, krymmel, hakket chokolade.




Sådan laver du Marengs-"kys"


Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens der piskes. Hvis ”kyssene” skal være med smag, røres kakao eller kanel i sukkermassen. Man kan evt. dele portionen i to og tilsætte smag eller farve til den ene del (husk i så fald at halvere mængden af smags- og farveingredienserne). Kom sukkermassen i en sprøjtepose og sæt små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Toppene kan også formes med to teskeer. Drys ”kyssene” med en eller flere slags pynt. Bag dem ved 100° i ca. 1 time. Lad dem køle helt af, inden de kommes i en lufttæt beholder. Server kagerne til kaffen eller f.eks. til frugtsalat.
Tip: Lav marengs-”kys” sammen med børnene, - de vil elske at forme og pynte kagerne.
Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
10 -12 ”kys” Kan spises som et mellemåltid.
Energi pr. stk: 50 kJ (10 kcal)
fordelt på:
Protein 6 %
Kulhydrat 87 %
Fedt 7 % (0 g)








God fornøjelse med vores opskrift på Marengs-"kys" - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk