<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Mazarinkage

- MAZARINKAGE, opskrift på Mazarinkage - En lækker kage der skal prøves.


Ingredienser til Mazarinkage


ca. 12 stykker)
200 g skrællede kartofler
150 g flormelis
300 g marcipan
3 små æg delt i blommer og hvider
1 dl kartoffelmel
1 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. olie eller oliemargarine
Glasur:
50 g mørk chokolade
1 spsk. let-, mini- eller skummetmælk
4 spsk. flormelis.
Pynt: Kandiserede violer eller rosenblade.




Sådan laver du Mazarinkage


Skær kartoflerne ud i grove tern og kog dem i lidt vand uden salt. Når kartoflerne er møre, afkøles de og moses med en gaffel. Ælt flormelis og kartoffelmos ind i marcipanen ved at tilsætte lidt ad gangen og rør derpå æggeblommerne ind i marcipanblandingen. Nu røres kartoffelmel, hvedemel og bagepulver i dejen og til sidst vendes de stiftpiskede æggehvi-der i.
Kom dejen over i en tærteform smurt med en lille smule olie eller oliemargarine og lad kagen bage ved 180o i ca. 20 min., hvorefter den køler af.
Glasur: Smelt chokoladen med mælken. Når chokoladen er smeltet, røres blandingen godt sammen, og bagefter røres den blank med flormelis. Smør glasuren over den afkølede kage og pynt evt. med lidt kandiserede violer eller rosenblade, inden glasuren er stivnet.
Energi pr. person: 750 kJ (180 kcal)
Fordelt på:
Protein 8 %,
Kulhydrat 62 %,
Fedt 30 % (5 g)
Hvis du vil tabe dig spis:
Et lille stykke kage (ca. 50 g) som mellemmåltid.








God fornøjelse med vores opskrift på Mazarinkage - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk