<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Nøddelagkage med hvid chokocreme og sensommerbær

- NØDDELAGKAGE, opskrift på Nøddelagkage med hvid chokocreme og sensommerbær - opskrift


:: OBS! Opskriften er til 12 personer


Ingredienser til Nøddelagkage med hvid chokocreme og sensommerbær


75 g hasselnødder
2 æg
150 g sukker
1 spsk olie
½ dl letmælk
2 dl hvedemel
½ tsk hjortetakssalt
2 æg
2 ½ spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2 ½ dl letmælk
korn af en vaniljestang
75 g hvid chokolade
2 dl græsk yoghurt 2%
500 g blandede bær, fx brombær, blåbær og hindbær
eventuelt et lille drys sigtet flormelis og citronmelisse




Sådan laver du Nøddelagkage med hvid chokocreme og sensommerbær


Rist nødderne i ovnen ved 200 grader i 5-8 minutter. Køl dem lidt af. Gnub nødderne, så det meste af hinderne fjernes. Hak nødderne fint. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør olie, mælk, nødder og hvedemel, der er blandet med hjortetakssalt, sammen. Pisk æggehviderne stive og fold dem i. For en springform 22 cm i diameter med bagepapir. Kom dejen i. Bag nøddebunden ca. 35 minutter ved 175 grader. Tjek med et træspyd om kagen er gennembagt. Hænger der rå dej på spyddet, skal kagen bage lidt længere. Afkøl bunden. Skær den forsigtigt igennem med en brødkniv til 2-3 bunde.
Kom æg, 2 spsk sukker, majsstivelse og mælk i en gryde og pisk det sammen. Kom vaniljekorn i. Kog cremen op under omrøring. Lad den boble ca. ½-1 minut, mens der røres hele tiden. Tag gryden fra varmen. Hak chokoladen. Gem 2 spsk til pynt. Rør chokoladen i den varme creme, så den smelter. Kom cremen i en skål og drys med ½ spsk sukker. Afkøl cremen i køleskab. Pisk cremen igennem med en håndmikser. Kom yoghurten i og pisk ganske kort, til det lige er blandet.
Skyl bærrene og afdryp dem godt. Fordel creme og bær mellem kagebundene og på kagens top. Pynt med hvid chokolade, eventuelt med flormelis og citronmelisse på toppen.
Tip: Du kan udelade den hvide chokolade i cremen og i stedet drysse den samme mængde mørk, hakket chokolade mellem bundene og på kagetoppen.
Energi pr. person:
1100 kJ (260 kcal)
kulhydrat 35 g
fedt 10 g, heraf mættet fedt 3 g
fedtenergi 35%
Frugt og grønt pr. person: ca. 42 g
Tilberedningstid: ca. 2 ½ time
Reel arbejdstid: ca. 1 time
Fryseegnet: bundene kan fryses
Hvis du vil tabe dig: Spis en halv portion.








God fornøjelse med vores opskrift på Nøddelagkage med hvid chokocreme og sensommerbær - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk