<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Mandelkage - Spansk mandelkage

- MANDELKAGE, opskrift på Spansk mandelkage - Hola Hola


:: Tilberedningstiden er 75 minutter


Ingredienser til Mandelkage - Spansk mandelkage


20 stk.
400 g smuttede mandler
400 g sukker
1 spsk bagepulver
6 æg
½ dl citronsaft
2 spsk flormelis




Sådan laver du Mandelkage - Spansk mandelkage


Bred mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist mandlerne i ovnen ved ca. 180 grader, i ca. 10 min, til de bliver let gyldne. Lad mandlerne køle af. Kom mandlerne i en foodprocessor med kniv og kør mandlerne til mandelmel. Tilsæt sukker og bagepulver. Tilsæt æggene 1 ad gangen, mens foodprocessoren kører, tilsæt til sidst citronsaft. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Springformen skal have en diameter på 25 cm. Bag kagen ved 190 grader i ca. 1 time. Kig til kagen undervejs, er den ved at blive for mørk, dækkes den med et stykke folie. Når kagen er færdig, skal den være gylden og føles fast. Lad kagen køle af i formen på en bagerist. Kom flormelis i en sigte og drys kagen med flormelis inden servering. Servér kagen i små stykker - evt. med kvarte, tykke appelsinskiver til.
Tip: Kagen har en høj fedtenergiprocent i forhold til Hjerteforeningens anbefalinger, men ca. 80 procent af fedtet kommer fra enkelt- og flerumættet fedt, som er den sunde slags.
Energi pr. person:
900 kJ (220 kcal) fordelt på:
protein 11 %
kulhydrat 49 %
fedt 40 % (10 g)
Hvis du vil tabe dig:
Spis lidt mindre end 1 stykke af kagen som mellemmåltid.
Reel arbejdstid: Ca. 15 min.
Fryseegnet: Ja








God fornøjelse med vores opskrift på Mandelkage - Spansk mandelkage - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk