<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Blomme - dessertkage med vanillecreme

- BLOMME DESSERTKAGE, opskrift Blomme dessertkage med vanillecreme


Ingredienser til Blomme - dessertkage med vanillecreme


500 g blommer
3 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
1/4 tsk. salt
1 tsk. vanillesukker
2 1/2 dl skumme-, mini- eller letmælk
1 spsk. oliemargarine til dejen
1/2 spsk. oliemargarine til smøring af tærtefadet
Vanillecreme:
1 dl syrnet fløde 9%
2 dl fromage frais
1-2 tsk. vanillesukker
1/2-1 tsk. sukker




Sådan laver du Blomme - dessertkage med vanillecreme


Smør først tærtefadet. Halvér derpå blommerne, fjern stenene og læg blommerne i fadet med skinsiden opad - de må gerne ligge tæt. Rør nu alle de øvrige ingredienser sammen med en håndmixer og fordel massen hen over blommerne. Bag tærten i 10 min. ved 200 grader, sænk derefter temperaturen til 180 grader og lad tærten stå i yderligere 25 min.
Vaniljecreme: Rør alle ingredienserne sammen og smag til med sukker og vanillesukker.
Server dessertkage lun med vanillecreme.
Energi pr. 100 g: 700 kJ (170 kcal)
Fordelt på:
Protein 10 %
Kulhydrat 66 %
Fedt 24 % (4 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
Et lille stykke kage svarende til ca. en fjortendel af kagen med 1 spsk. vanilje-creme.








God fornøjelse med vores opskrift på Blomme - dessertkage med vanillecreme - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk