<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Ostekage med rabarberkompot

- Ostekage med rabarberkompot - Cheesecake


:: OBS! Opskriften er til 10 personer


Ingredienser til Ostekage med rabarberkompot


Mørdejsbund:
1 dl hvedemel
½ dl grahamsmel
3 spsk. sukker
½ tsk. kanel
½ tsk. salt
2 spsk. oliemargarine
2 spsk. iskoldt vand
Fromage:
5 blade husblas
100 g light flødeost
200 g fromage frais
skal og saft af en citron
2 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 pasteuriserede æggehvider
Rabarberkompot med jordbær:
200 g rabarber
ca. 50 g sukker
250 g jordbær




Sådan laver du Ostekage med rabarberkompot


Bland melet med olien. Tilsæt vandet og saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Rul dejen ud og kom den i bunden af en springform. Man kan også bare presse dejen ud i formen. Stil formen i køleskabet i ½ time. Bag mørdejsbunden i 15-20 i en 180°C varm ovn. Lad bunden blive i formen under afkøling.
Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker til en skummende hvid æggesnaps. Pisk æggehviderne stive. Smelt husblassen forsigtigt i en gryde med 1 spsk. vand. Bland den lune husblas med flødeosten i en skål. Tilsæt fromage frais, citronsaft og –skal. Vend derefter æggesnapsen i og til sidst æggehviderne. Kom fromagen over bunden i formen og stil den i køleskabet til den er stiv. Det tager 1-2 timer.
Skær rabarberne i stykker på 3 cm. Læg dem i et ovnfast fad og drys sukkeret over. Dæk fadet med sølvpapir og bag det i ovnen ved 200°C i 25 minutter. Skær jordbærrene i mindre stykker og vend dem sammen med rabarberne når de er kølet af.
ENERGI PR. PERSON VED 10 PERSONER:
600 kJ (150 kcal)
Fordelt på
Protein 8%
Kulhydrater 68%
Fedt 24% (4 g)








God fornøjelse med vores opskrift på Ostekage med rabarberkompot - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk