<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Kærnemælkshorn

- KÆRNEMÆLKS-HORN, Opskrift på Kærnemælkshorn


Ingredienser til Kærnemælkshorn


26 stk
Dej:
450 g mel
1/4 tsk. salt
1 spsk. bagepulver
4 spsk. sukker
1 æg
1 spsk. oliemargarine
3 dl kærnemælk
Pynt:
100 g flormelis
1-2 spsk. vand
evt. kandiserede violer eller andet pynt.




Sådan laver du Kærnemælkshorn


Bland mel, salt og bagepulver og sukker i en ælteskål. Rør æg og oliemargarine i melblandingen og ælt til slut mælken i dejen lidt efter lidt. Tilsæt evt. lidt ekstra mel - dejen skal stadig være blød, men lige akkurat slippe fingrene. Del dejen i fire dele og rul på et godt melstrøet bord hver del ud til en cirkel på ca. 20 cm. Skær cirklerne ud i fire stykker og rul hvert stykke fra den brede ende mod spidsen til et horn.
Læg hornene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i en 225° varm ovn i 12 min. Lad kærnemælkshornene køle af på en bagerist.
Pynt: Rør en glasur af flormelis og vand. Kom 1-2 spsk. glasur på hvert horn og drys evt. med kandiserede violer eller andet pynt.
Tip: Kærnemælkshornene kan holde sig 1-2 dage. Opbevares i en lufttæt beholder.
Hvis du vil tabe dig kan du spise:
1 kærnemælkshorn som mellemmåltid.
Energi pr. stk.: 700 kJ (170 kcal)
fordelt på:
Protein 10 %
Kulhydrat 80 %
Fedt 10 % (2 g)








God fornøjelse med vores opskrift på Kærnemælkshorn - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk