<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Porretærte med salat

- PORRETÆRTE, Opskrift på Porretærte med salat


:: OBS! Opskriften er til 4 personer


Ingredienser til Porretærte med salat


1 dl vand
¼ tsk salt
3 spsk rapsolie
ca. 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
Fyld:
3-4 porrer i ringe (ca. 500 gram renset vægt)
2 skiver skinke i strimler (ca. 30 gram)
2 dl skummet- eller letmælk
2 æg
½ tsk salt
peber
3-4 spsk revet ost max 30+ (ca. 30 gram)
Tilbehør: Salat af revet gulerod og hvidkål eller en stor skål blandet grøn salat




Sådan laver du Porretærte med salat


1. Opløs saltet i vandet og tilsæt olie
2. Tilsæt melet (hold lidt tilbage) og ælt dejen sammen
3. En tærteform eller lille bradepande pensles (sprayes) med olie
4. Dejen rulles ud og lægges i den smurte form
5. Porre i ringe gives et ganske kort opkog i usaltet vand
6. Vandet hældes fra og porrerne lægges på tærtedejen sammen med skinke i tynde strimler
7. Mælk, æg, salt og peber røres sammen og hældes over porrerne
8. Osten drysses over
9. Bages på nederste rille ved 200 grader i ca. 50 minutter
10. Server med grøn salat eller salat af revet gulerod og hvidkål
Din portion:
1 stykke tærte på ca. 200 gram (ca. 1/5 af tærten) og 3-4 dl salat
Energi pr. person: 1700 kJ (400 kcal)
Protein 15 %
Kulhydrat 55 %
Fedt 30 % (13 g pr. person)








God fornøjelse med vores opskrift på Porretærte med salat - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk