<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Fastelavnsboller - traditionelle

- FASTELAVNS-BOLLER, Opskrift på Fastelavnsboller - traditionelle


Ingredienser til Fastelavnsboller - traditionelle


30 stk.
100 g gær
1 dl mælk
1 dl Dansukker Sukker
3 æg
8 dl hvedemel
400 g margarine
Creme
1 æg
3 spsk Dansukker Sukker
1 spsk maizena
1 dl mælk
1 dl fløde
1 tsk Dansukker Vaniljesukker
Glasur
2 dl Dansukker Flor med chokoladesmag
2-3 tsk vand




Sådan laver du Fastelavnsboller - traditionelle


Bland æg, sukker, maizena, mælk, fløde og vaniljesukker til cremen i en kasserolle, og lad den småkoge, til den tykner. Tag cremen af blusset, og lad den køle af.
Rør gær, mælk og sukker sammen. Tilsæt æg og derefter mel. Rul dejen ud i en tykkelse på ca. 1,5 cm på et melet køkkenbord. Skær margarinen i skiver, og læg den på 2/3 af dejen. Læg dejen sammen i 3 lag.
Rul dejen ud på ny, og læg den igen sammen i 3 lag, denne gang på den anden led. Gentag endnu en gang.
Rul dejen ud tyndt, og skær den i 30 firkanter. Læg en skefuld creme på hver firkant. Fold hjørnerne omkring cremen, og læg bollerne med sammenføjningen nedad på bageplader. Lad dem hæve i en time. Tænd for ovnen på 230°.
Fastelavnsboller bages midt i ovnen i 10-12 minutter. Pyntes med chokoladeglasur.








God fornøjelse med vores opskrift på Fastelavnsboller - traditionelle - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk