<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Luksus boller

- Luksus boller - Pistacieboller som på billedet


Ingredienser til Luksus boller


ca. 25 stk.
50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g flydende margarine
1 dl kvark
1 æg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk kardemomme
ca. 12 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Fyld til Nøddeboller:
3/4 dl nøddekerner
1 æggehvide
2 spsk. Dansukker Sukker
Fyld til Pistacieboller:
Odense Dessertmasse med pistaciesmag
Fyld til Boller deluxe:
200 g Odense Ren Rå
2 spsk. cognac
hasselnøddeflager




Sådan laver du Luksus boller


Engang imellem skal der bare lidt ekstra til. Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller. Til hverdag, fest eller bare en hyggestund med familie og venner.
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt mælk, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, margarine, sukker, salt og kardemomme.
Bland bagepulveret og halvdelen af melet, og bland det i dejen. Tilsæt gradvis mere mel, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.
Læg dejen på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Form 25 boller, og lav en fordybning i midten af bollerne. Fyld dem med lækkerier, ca. 10 g/1 tsk. pr. bolle, og lad dem hæve i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250°.
Luksus boller bages midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøles på en rist under et viskestykke.
(Er du til den nemme løsning, kan du anvende Amo Chokoladeboller eller Teboller som grunddej for de søde og lækre boller.)
Nøddeboller:
Fyldt med 3/4 dl nøddekerner rørt sammen med 1 æggehvide og 2 spsk. sukker.
Pistacieboller:
Fyldt med Odense Dessertmasse med pistaciesmag.
Boller deluxe:
Fyldt med 200 g Odense Ren Rå rørt sammen med 2 spsk. cognac. Hasselnøddeflager drysses over bollen.








God fornøjelse med vores opskrift på Luksus boller - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk