<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Chokolademoussetærte

- CHOKOLADEMOUSSE-TÆRTE, opskrift på Chokolademoussetærte


Ingredienser til Chokolademoussetærte


Bund
200 g mandler
2 dl Dansukker Mørk Muscovadoråsukker
2 æg
revet skal af 1 appelsin
Chokolademousse
200 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
3 æggeblommer
Pynt
frugt og/eller bær




Sådan laver du Chokolademoussetærte


Smør en rund kageform, og drys den med rasp., ca. 24 cm i diameter, med aftagelig kant. Sæt ovnen på 175°.
Hak mandlerne fint. Pisk æg og Muscovadoråsukker let og luftigt. Bland de hakkede mandler og appelsinskallen i. Hæld dejen i formen, og bag den på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter. Lad tærten afkøle I formen, inden den løsnes.
Smelt chokoladen over et vandbad. Bland æggeblommerne og 1 dl af fløden i en kasserolle, og kog under omrøring, til blandingen er jævnet. Lad blandingen afkøle.
Bland den smeltede chokolade med den kolde æggecreme. Pisk den resterende fløde, og vend den i dejen.
Læg tærten på et serveringsfad, og læg kanten på formen rundt om bunden. Bred moussen ud på bunden. Stil i køleskabet indtil servering. Fjern formen, og pynt med frugt og/eller bær.








God fornøjelse med vores opskrift på Chokolademoussetærte - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk