Nøddetærte
- NØDDETÆRTE, opskrift Nøddetærte - Dejlig opskrift
:: OBS! Opskriften er til 10 personer
Ingredienser til Nøddetærte
Dej 125 g smør 3 dl hvedemel 1 æggeblomme 2 spsk. Dansukker Lyst Muscovadoråsukker 1/2 knsp. salt Fyld 100 g blød nougat 2 dl Dansukker Lys Sirup 1 dl Dansukker Brun Farin 2 dl piskefløde 1 tsk. Dansukker Vaniljesukker med ægte vanilje 100 g cashewnødder OBS! USALTEDE 100 g valnøddekerner 100 g smuttede mandler 100 g pistacienødder OBS! USALTEDE Smør og sukker til formen |
|
Sådan laver du Nøddetærte
Bland ingredienserne til dejen. Lad dejen hvile i køleskab i 1 time. Tryk dejen ud i en smurt form drysset med sukker, ca. 25 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Skær nougaten i tynde skiver, og dæk bunden hermed. Bland sirup, brun farin og fløde i en kasserolle, og varm det op, indtil det er tyktflydende. Tag kasserollen af kogepladen, og tilsæt vaniljesukker, nødder og mandler. Hæld fyldet over dejen. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 1/2 time. Serveres med letpisket fløde eller cremefraiche til.
God fornøjelse med vores opskrift på Nøddetærte - Velbekomme!
|