<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Påskeprinsesse

- PÅSKE-PRINSESSE, Til din lille prinsesse


Ingredienser til Påskeprinsesse


4 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
2 tsk Dansukker Vaniljesukker
Fyld
2 dl mælk
2 æggeblommer (pasteuriserede)
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk kartoffelmel
1 spsk Dansukker Vaniljesukker
4 1/2 dl piskefløde
Pynt
500 g mandelmasse
3 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Gul frugtfarve
Dansukker Flor med jordbærsmag
kogechokolade




Sådan laver du Påskeprinsesse


1. Tænd for ovnen på 175 grader. Smør en rund form med en diameter på ca. 22 cm, og drys den med rasp.
2. Pisk æg og sukker luftigt. Bland hvede- og kartoffelmel med bagepulver og vaniljesukker, og vend det i æggesnapsen. Hæld dejen i formen.
3. Bages på en rist nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad kagen hvile i formen i 5 minutter, inden den stilles på en rist til afkøling.
4. Pisk mælk, æggeblommer, lys sirup og kartoffelmel sammen i en rustfri kasserolle. Bring blandingen i kog under omrøring, indtil den tykner. Tilsæt vaniljesukker, og lad cremen køle af.
5. Pisk fløden, og rør den i den kolde vaniljecreme. Del kagen i tre bunde, og fordel halvdelen af cremen på to af bundene. Læg bundene sammen. Bred resten af vaniljecremen ud over toppen og siderne af kagen. Læg mest creme i midten, så kagen "buler ud".
6. Bland mandelmassen med flormelis og lys sirup. Tag 1/5 fra, og farv resten gult med frugtfarve. Farv den lille klup rød med flor med jordbærsmag.
7. Rul den gule mandelmasse ud mellem husholdningsfilm til en tynd, rund plade, som kan dække hele kagen. Beklæd kagen med mandelmassen. Rul den røde mandelmasse ud til en plade. Udskær en kam og den røde lap under hagen på kyllingerne. Pynt kagen, så den kommer til at ligne en kylling. Lav øjne af smeltet kogechokolade, som sprøjtes








God fornøjelse med vores opskrift på Påskeprinsesse - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk