<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Fuldkornsbrød - et godt alternativ

- Fuldkornsbrød, dejlig opskrift på Fuldkornsbrød


Ingredienser til Fuldkornsbrød - et godt alternativ


2 stk.
5 dl vand
3 dl knækkede rugkerner
1 dl hvedeklid
50 g gær
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 spsk salt
1/2 dl olie
4 dl rugmel
ca. 6 dl hvedemel




Sådan laver du Fuldkornsbrød - et godt alternativ


Bring vandet i kog, og tilsæt rugkerner, hvedeklid, salt og olie. Lad blandingen stå i 1 time.
Smuldr gæren i "grøden", og rør, indtil gæren er opløst. Bland mørk sirup og rugmel i. Tilsæt derefter hvedemel. Tag dejen op på et melet bord, og ælt dejen smidig. Formes til 2 aflange brød, som anbringes i smurte forme (1 1/2 liter).
Lad dejen hæve i 1 time. Sæt ovnen på 200°. Fuldkornsbrød bages i 1 time. Lad brødene afkøle på en rist under et viskestykke.








God fornøjelse med vores opskrift på Fuldkornsbrød - et godt alternativ - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk