<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Birgittas Leckerli

- Birgittas Leckerli opskrift


Ingredienser til Birgittas Leckerli


225 g Dansukker Cane Syrup/Rørsukker Sirup
140 g Dansukker Rørsukker
11/2 tsk. kanel
1 knsp. muskat
1/2 knsp. stødt kryddernellike
100 g syltet appelsinskal
100 g grofthakkede mandler
revet skal af 1 citron
1/2 dl kirsebærlikør
300 g mel
1 knsp. bagepulver
Glasur
150 g Dansukker Flormelis
3 spsk. kirsebærlikør eller vand
En variant af klassisk bagværk fra Schweiz.




Sådan laver du Birgittas Leckerli


Bland sirup, sukker og krydderier i en gryde, og lad det koge op. Tag gryden af kogepladen. Tilsæt den syltede appelsinskal samt mandler og revet citronskal. Ælt kirsebærlikør, mel og bagepulver i. Dejen skal æltes, mens den er varm, ellers bliver den for hård. Hæld dejen ud på et melet bagebord. Rul eller tryk dejen ud til en tykkelse på 20 mm på en plade. Lad den hvile nogle timer, gerne natten over. Bages midt i ovnen ved 220° i 12-15 minutter. Bland ingredienserne til glasuren, og bred den ud over kagen. Skær kagen i kvadrater/rektangler.







God fornøjelse med vores opskrift på Birgittas Leckerli - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk