<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Klejner - Dejlig julebag

- KLEJNER, opskrift på Klejner vi elsker dem.....


Ingredienser til Klejner - Dejlig julebag


50 stk.
1 dl Dansukker Sukker
50 g smør
6 æggeblommer
6 1/2 dl hvedemel
1 dl piskefløde
revet skræl af 1 citron
1 tsk. kardemomme
olie til kogning




Sådan laver du Klejner - Dejlig julebag


Rør smør og sukker blødt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Bland halvdelen af melet i.
Tilsæt fløde, citronskræl og kardemomme. Rør resten af melet i, og ælt dejen godt. Lad den hvile i køleskab et par timer.
Rul dejen tyndt ud, og skær den i 3 cm brede stykker. Lav en ridse midt i hver kage. Tag den ene ende af kagen, og vrid den igennem hullet.
Kog klejnerne gyldenbrune i varm olie (180°). Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Klejnerne er bedst, når de er lune.
Tip. Hav en særlig gryde med olie, og kog nye klejner til hver gang. Opbevar gryden med olie køligt mellem kogningerne.








God fornøjelse med vores opskrift på Klejner - Dejlig julebag - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk