<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Småkager af mørdej, grundopskrift

- GRUNDOPSKRIFT MØRDEJ, Småkager af mørdej, grundopskrift


Ingredienser til Småkager af mørdej, grundopskrift


4 1/2 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Sukker eller 1 dl Dansukker Flormelis
200 g smør




Sådan laver du Småkager af mørdej, grundopskrift


Ælt ingredienserne sammen til dejen. Lad dejen hvile koldt i 30 minutter. Sæt ovnen på 175° C. Lad kagerne køle af på en bagerist efter bagning og opbevar dem tørt.
Variationer
Finsk brød
Tril dejen i fingertykke pølser, som skæres i 4-5 cm lange stykker. Pensl stykkerne med æggehvide og dyp dem i perlesukker og hakkede mandler. Læg kagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Skaktern
Del dejen i to portioner. Bland den ene portion med 2 spsk. kakao og den anden med 2 tsk. vaniljesukker. Del dejen i mindre portioner, der rulles til pølser. Læg først en lys og mørk pølse ved siden af hinanden og dernæst en lys oven på den mørke og en mørk oven på den lyse. Pres dem lidt sammen og læg dem i køleskab en times tid, så er de nemmere at skære. Skær kagerne i 3-4 mm tykke skiver, som lægges på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen ved 175° C i ca. 8 minutter.
Snegle
Som ovenfor, den lyse og mørke dej rulles ud, lægges oven på hinanden og rulles sammen som roulade. Bag dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Syltetøjskager
Rul små boller af dejen og læg dem i små papirsforme. Lav en lille fordybning i hver bolle og læg lidt syltetøj i hvert hul. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Nødderuller
Rul dejen i pølser ca. 1 cm tykke. Skær dem i passende lange stykker, der formes til kranse. Pensl kransene med æggehvide og dyp dem i hakkede mandler. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Gaffelkager
Bland Dansukker Vaniljesukker med ægte vanilje, kanel eller kakao i dejen. Form dejen til en rulle, ca. 4 cm i diameter. Skær rullen i 1/2 cm tykke skiver. Tryk hver kage med en gaffel.
Kanelkager
Laves som ovenfor uden gaffel. Dyp kagerne i en blandning af 2 spsk. Dansukker Sukker og 1 spsk. kanel. Bag dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Chokolade eller Rosinkager
Bland 100 g rosiner eller hakket chokolade i dejen. Form dem til små kugler. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Fuglereder
Læg en klat dej i en godt rengjort hvidløgspresser. Pres dejen igennem. Dejen kan tilsættes kakao, ingefær, vanilje eller kanel. Bag dem midt i ovnen i ca. 7 minutter.
Tip
Dejen kan formes til pølser, som skæres i mindre stykker efter bagning. Inden bagningen kan stykkerne pensles med æggehvide og strøes med hakkede mandler og perlesukker eller med kanel. Dejen kan også formes til runde bunde, som lægges sammen med et lag syltetøj eller vaniljecreme. Pynt kagen med flødeskum samt frugt eller bær.








God fornøjelse med vores opskrift på Småkager af mørdej, grundopskrift - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk