<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Chokolademousse-tærte

- CHOKOLADE-MOUSSE-TÆRTE, opskrift Chokolademoussetærte - dejlig opskrift


Ingredienser til Chokolademousse-tærte


ca. 10 portioner
Bund
2 store æg
4 spsk. Dansukker Rørsukker
2 spsk. kakao
2 spsk. hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker med ægte vanilje
Mousse
1 blad husblas
100 g mørk chokolade, 70 %
1 dl piskefløde
2 æg (pasteuriserede)
3 spsk. Dansukker Rørsukker
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker med ægte vanilje
Pynt
frugt og/eller bær




Sådan laver du Chokolademousse-tærte


Læg bagepapir i bunden af en springform, 24 cm i diameter, så det sidder fast mellem formens bund og kant. Pisk æg og rørsukker, til det er luftigt. Bland kakao, hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker, og vend blandingen i æggemassen. Fordel massen i formen, og bag den midt i ovnen ved 250° i ca. 7 minutter. Løsn tærtebunden fra kanten, og tag den op. Gør formen ren, og læg tærtebunden tilbage.
Læg husblas i blød i rigeligt vand. Kog fløden og chokoladen op i en kasserolle. Tag husblassen op, og læg den i chokolademassen. Del æggene i blommer og hvider, og rør æggeblommerne i chokolademassen. Pisk hviderne, vaniljesukker og rørsukker til fast skum. Vend chokolademassen i æggehvideskummet. Hæld massen i formen, og stil den i køleskab, så den kan stivne. Pynt chokolademoussetærten med frugt og/eller bær lige inden servering.








God fornøjelse med vores opskrift på Chokolademousse-tærte - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk