Frugt-/bærtærte med nøddeskum
- FRUGT-BÆRTÆRTE, Opskrift på Frugt-/bærtærte med nøddeskum
:: OBS! Opskriften er til 8 personer
Ingredienser til Frugt-/bærtærte med nøddeskum
Dej 3 dl hvedemel 2 spsk. Dansukker Rørsukker 150 g smør eller margarine 2 spsk. koldt vand Fyld 400 g frugt eller bær 2 æg 1 1/2 dl Dansukker Rørsukker Flormelis 100 g malede mandler 2 spsk. hvedemel 1 dl piskefløde 2 spsk. Dansukker Rørsukker Fedtstof til tærteformen Nøddeskum 2 dl hasselnøddekerner 2 dl piskefløde 1 dl kvark 1 dl Dansukker Rørsukker Flormelis 1 tsk. Dansukker Vaniljesukker |
|
Sådan laver du Frugt-/bærtærte med nøddeskum
Hak fedtstof, mel og sukker sammen til en grynet masse. Tilsæt vand, og ælt det sammen til en dej. Lad dejen hvile i køleskab i 1 time. Pisk æg og flormelis, til det er luftigt. Tilsæt mel og mandler. Pisk fløden, til den er fast, og vend den i dejen. Tryk dejen ud i en smurt tærteform. Prik den med en gaffel. Læg frugt eller bær på tærtebunden, og hæld massen ovenpå. Drys rørsukker over fyldet. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 40 minutter. Rist hasselnødderne på en tør stegepande. Gnid det meste af den brune skal af nødderne i et groft viskestykke. Hak nødderne. Pisk fløden stiv sammen med begge slags sukker. Tilsæt de hakkede nødder og kvarken, og bland massen godt. Server tærten med nøddeskummet.
God fornøjelse med vores opskrift på Frugt-/bærtærte med nøddeskum - Velbekomme!
|