<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Orangechokoladekage med appelsinsorbet og passionsfrugtsauce

- Orangechokoladekage med appelsinsorbet og passionsfrugtsauce


:: OBS! Opskriften er til 4 personer


Ingredienser til Orangechokoladekage med appelsinsorbet og passionsfrugtsauce


Orangechokoladekage
150 g chokolade, helst med appelsinsmag
2 1/2 dl Flor med chokladesmag
150 g usaltet smør
4 æg
1 spsk. Flormelis
Appelsinsorbet
1 1/2 dl vand
75 g Sukker
5 dl appelsinsaft (eller en god juice)
1 citron
Passionsfrugtsauce
4 passionsfrugter
100 g Sukker
4 dl appelsinsaft
Pynt
2 appelsiner




Sådan laver du Orangechokoladekage med appelsinsorbet og passionsfrugtsauce


Orangechokoladekage
Indstil ovnen på 170º.
Smelt chokolade, florsukker og smør over vandbad. Tilsæt æggeblommerne, og pisk massen til den er tyk. Tag massen fra varmen, og rør den kold og glat. Pisk æggehviderne med flormelis til en tyk marengs. Vend marengsen i chokolademassen, og kom dejen i en rund form (ca. 23 cm) smurt med smør. Bages ved 170º i 30-40 min.
Appelsinsorbet
Kog vand med sukker. Kog appelsinsaften op, og reducer til det halve under afskumning. Bland sukkerlagen med appelsinsaften, og smag til med citronsaft.
Sigt lagen, og frys den på ismaskine Eller i fryseren under jævnlig omrøring.
Passionsfrugtsauce
Kog appelsinsaft og sukker til en tyktflydende Konsistens. Tag kernerne ud af passionsfrugterne, og kom dem i lagen. Afkøl lagen. Ved servering skæres fileter af 2 appelsiner. Fileterne marineres i passionsfrugtlagen Og serveres sammen med sorbeten til orangechokoladekagen.








God fornøjelse med vores opskrift på Orangechokoladekage med appelsinsorbet og passionsfrugtsauce - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk