<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Brun kager

- BRUN KAGER, opskrift på Brun kager, det er et "must" i juletiden


Ingredienser til Brun kager


150 g Dansukker Sukker
3/4 dl Dansukker Lys eller Mørk Sirup
150 g margarine eller smør
2 små æg
1/2 spsk. revet pomeransskal
1/2 spsk. ingefær
1/2 spsk. nelliker
1/2 spsk. natron
400 g hvedemel




Sådan laver du Brun kager


Varm sukker og sirup op til kogepunktet. Læg fedtstoffet i, og lad det smelte. Lad massen køle af. Rør æg, krydderier, natron og det meste af melet i. Dæk dejen med lidt mel og lad den stå koldt et par timer eller til næste dag . Ælt dejen smidig på bordet. Rul den ud til en tynd plade, ca. 2 mm. Stik kager ud i den ønskede størrelse. Læg dem på en smur t plade. Bag brunkagerne 8-10 minutter ved 175° c. Lad brunkagerne køle af på bagepladen.
Download skabelon
Glasur
4 dl Dansukker Flormelis
1 æggehvide
1/2 tsk. eddike
Pisk flormelis, æggehvider og eddike sammen til en stiv, sej masse, helst med elpisker. Pynt brunkagerne.








God fornøjelse med vores opskrift på Brun kager - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk