<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Karamel- og chokoladetærte

- Karamel- og chokoladetærte opskrift


:: OBS! Opskriften er til 8 personer


Ingredienser til Karamel- og chokoladetærte


Bund
60 g usaltet smør
3 spsk. Dansukker Flor med chokoladesmag
4 dl knuste Digestive-kiks
Karamellag
400 g sød, kondenseret mælk
75 g usaltet smør
1 dl Dansukker Rørsukker Flormelis
Chokoladelag
200 g mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker Mørkt Muscovadoråsukker
40 g usaltet smør
Pynt, kan udelades
1 dl piskefløde
Chokoladestykker




Sådan laver du Karamel- og chokoladetærte


Smelt smørret. Bland de knuste kiks, flor med chokoladesmag og det smeltede smør sammen. Hæld kiksemassen i en springform. Lad den afkøle i køleskabet.
Bland kondenseret mælk, smør og sukker i en kasserolle, og varm blandingen igennem, indtil det hele er smeltet. Lad det koge op og derefter småkoge, indtil blandingen er blevet tyk, ca. 8 minutter. Lad blandingen køle lidt af, før fyldet hældes i tærteformen. Stilles i køleskab, indtil karamellen er stivnet.
Bræk chokoladen i mindre stykker, og bland den med fløde, sukker og smør. Varm igennem ved svag varme, indtil det hele er smeltet til en jævn masse. Lad den køle af, før den hældes over karamellaget i tærteformen. Stilles i køleskab.
Pynt evt. tærten med flødeskum og chokoladestykker.








God fornøjelse med vores opskrift på Karamel- og chokoladetærte - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk