<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Lumumba, dobbelte romkager

- Lumumba, dobbelte romkager - dejlig opskrift


Ingredienser til Lumumba, dobbelte romkager


Ca. 25 stk.
4 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadoråsukker
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
2 spsk. kakao
1 æg
150 g smør eller margarine
Fyld
50 g usaltet smør
1 dl Dansukker Rørsukker Flormelis
1 spsk. mørk rom
100 g smeltet chokolade
Pynt
100 g mørk chokolade
1 spsk. olie
Sølvkugler




Sådan laver du Lumumba, dobbelte romkager


Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt fedtstof og æg, og ælt det sammen til en dej. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab 30 minutter.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt dejen, indtil den er smidig. Rul dejen ud i en tykkelse på ½ mm, og udstik stjerner med en form. Læg stjernerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175° i ca. 12 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Rør ingredienserne til fyldet sammen. Smør eller sprøjt fyldet på halvdelen af kagerne.
Knæk chokoladen i stykker, læg stykkerne i en skål sammen med olien, og smelt blandingen over et vandbad. Dyp resten af kagerne i chokoladen. Stil kagerne til afkøling på en rist. Strø sølvkugler på kagerne, inden chokoladen stivner. Læg de pyntede kager oven på kagerne med fyld. Opbevares køligt.








God fornøjelse med vores opskrift på Lumumba, dobbelte romkager - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk