Valnødde tarteletter
- VALNØDDE TARTELETTER, opskrift på Valnødde tarteletter, kageopskrift
Ingredienser til Valnødde tarteletter
20 stk. Dej 3 dl hvedemel 3/4 dl kartoffelmel 1/2 dl Dansukker Sukker 75 g smør eller margarine 1 lille æg Fyld 200 g valnødder 1 1/4 dl Dansukker Rørsukker 3/4 dl piskefløde 1 spsk. Dansukker Lys Sirup Pensling 1 æggeblomme 1 spsk. mælk Pynt Dansukker Flormelis Smør eller margarine til formene |
|
Sådan laver du Valnødde tarteletter
Bland alle ingredienserne til dejen grundigt sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i 1 time. Hak valnødderne groft. Hæld sukkeret i en kasserolle, og smelt det ved svag varme. Tilsæt de hakkede valnødder, og rør rundt. Tilsæt fløde og sirup. Kog op under omrøring. Tag ca. 1/3 af dejen fra - resten trykkes ud i smurte tartelet- eller portionsforme. Fordel nøddefyldet i formene. Rul dejen ud, og udstik hjerter, juletræer, stjerner eller andre figurer ved hjælp af kageforme, gerne i forskellige størrelser. Læg figurerne oven på nøddefyldet. Pisk æg og mælk sammen, og pensl figurerne. Bages midt i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle lidt af, inden de tages ud af formene. Drys lidt flormelis over lige inden de serveres.
God fornøjelse med vores opskrift på Valnødde tarteletter - Velbekomme!
|