<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Oste- og skinkegifler

- Oste- og skinkegifler - super lækre gifler


Ingredienser til Oste- og skinkegifler


Ca. 18 stk.
Dej
50 g smør
50 g gær
1/2 dl lunkent vand
2 dl A38 (ymer)
1 tsk salt
1 spsk Lys Sirup
2 æg
8-9 dl (480-540 g) hvedemel
Fyld
9 store eller 18 små skiver røget skinke
18 skiver lagret ost (f.eks. emmentaler)
18 stykker rød peberfrugt
Pensling
1 æg




Sådan laver du Oste- og skinkegifler


1. Smelt smørret i en gryde.
2. Opløs gæren i en skål med det lunkne vand.
3. Tilsæt A38, smeltet smør, salt, lys sirup, æg og det meste af hvedemelet. ælt dejen sammen.
4. Lad dejen hæve under et viskestykke i ca. 30 min.
5. Strø mel på bordet og vend dejen ud. Ælt den, til den bliver blank og smidig.
6. Rul dejen ud til en 1/2 cm tyk firkant. Skær 9 små firkanter ud. Del dem diagonalt til 18 trekanter.
7. Læg et stykke skinke og ost samt et stykke rød peber på hver trekant og rul dem sammen mod spidsen.
8. Sæt ovnen på 250°.
9. Læg giflerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 20 min.
10. Pensl med pisket æg og bag dem i 10-15 min. i midten af ovnen, til de har fået en gylden farve.








God fornøjelse med vores opskrift på Oste- og skinkegifler - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk