<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Chokoladekage med mandler og orange

- CHOKOLADEKAGE MED MANDLER OG ORANGE


:: Tilberedningstiden er 60 minutter


:: OBS! Opskriften er til 4 personer


Ingredienser til Chokoladekage med mandler og orange


Kage:
3 spsk mælk
65g mørk chokolade
1 tsk pulverkaffe
100g hvedemel
1 tsk bagepulver
25g brun farin
125g sukker
65g AMA Flydende Original
2 æg (vægtklasse 2)
½ dl appelsinsaft
3 spsk appelsinmarmelade
25g smuttede, hakkede mandler

Glasur:
150g mørk chokolade
5 spsk flormelis
2 tsk Maizenamel
5 spsk piskefløde




Sådan laver du Chokoladekage med mandler og orange


1) Smelt chokolade med mælk og pulverkaffe i en skål over vandbad. Lad det køle lidt af, men ikke stivne.
2) Læg mel, bagepulver, farin, sukker, AMA Flydende Original og æg i en røreskål i den nævnte rækkefølge. Tilsæt appelsinsaft og den afkølede chokoladeblanding og pisk med elpisker – først ved laveste hastighed i 1 min og derefter i 4 min ved højeste.
3) Bland appelsinmarmelade og hakkede mandler i til sidst.
4) Fyld dejen i en smurt raspdrysset springform og bag den på nederste rille ved 180 grader (alm. ovnvarme) i ca. 45 min.
5) Stik en bageplade ind lidt over kagen, når den har bagt en halv times tid, så den ikke bliver alt for mørk.
6) Lad kagen afkøle i 10 min. før formen kan fjernes og lad herefter kagen afkøle helt.
7) Til glasuren smeltes chokoladen i vandbad.
8) Bland flormelis og maizena i en skål og pisk fløden i.
9) Pisk blandingen i den smeltede chokolade. Lad det afkøle lidt og fordel derefter glasuren på kagens sider og top.
10) Træk en paletkniv dyppet i kogende vand hen over glasuren og lav et mønster i glasuren med en gaffel – og stil derefter kagen i køleskabet, så glasuren stivner.
11) Anret kagen i god tid på et fad, så glassuren bliver blød.
12) Fryseegnet

Tips: Kagen kan bruges som dessert, og serveres portionsvis med vanilleis og pillede appelsiner skåret i skiver og drysset med sukker (evt. appelsinlikør).
Hvorfor bruges vandbad?
Nogle ingredienser tåler ikke direkte varme fra fx kogepladen og må derfor smeltes ved nedsænkning i varmt vand. Det gælder fx chokolade.








God fornøjelse med vores opskrift på Chokoladekage med mandler og orange - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk