<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Pæretærte

- PÆRETÆRTE, opskrift på lækker Pæretærte


:: Tilberedningstiden er 25 minutter


:: OBS! Opskriften er til 8 personer


Ingredienser til Pæretærte


Pæretærte

150 gram smør
240 gram hvedemel
125 gram sukker
1 teske vanillesukker
1 æg
1 spiseske vand
8 halve pærer fra dåse
2 spiseske sukker
Cheasy Creme fraiche 6%




Sådan laver du Pæretærte


Smuldr smør i melet til det ligner grov rasp.

Bland med sukker og vanillesukker og saml hurtigt med ægget og evt. lidt vand. Dejen skal kun samles - ikke æltes.

Stilles i kølesskab mindst 1 time. Den kan sagtens ligge natten over.

Del dejen i to, rul den ene ud og læg de så den dækker bund og kanter af et smurt tærtefad.
Hvis du bruger friske pærer skal de skrælles, skæres i halve og kernehuset fjernes.

Læg pærerne med den brede ende ud mod kanten og spidsen ind mod midten.

Rul den anden klump dej ud, dæk pærerne og tryk godt sammen i kanten.

Pensl med vand og drys med sukker.

Bager cirka 35-40 min midt i ovnen ved 210 grader.

Serveres lun med creme fraiche.






:: Værd at vide

Pæretærte vi alle elsker



God fornøjelse med vores opskrift på Pæretærte - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk