<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Glutenfri Boller

- Glutenfri Boller, opskrift på lækre Glutenfri boller


Ingredienser til Glutenfri Boller


Glutenfri Boller

10 dl Vand
2 spiseske loppefrøskaller
25 gram gær
2 spiseske honning
100 gram hørfrø
50 gram sesamfrø
100 gram quinoa mel
400 gram groft rismel
100 gram majsmel
100 gram knækket boghvede
50 gram majsstivelse
2 teske salt
2 teske stødt kardemomme
2 teske stødt kanel

Denne portion Glutenfri boller bliver cirka til 15-17 boller.




Sådan laver du Glutenfri Boller


Rør vand og loppefrøskaller i et par minutter til en geleagtig masse.

Gær smuldres i og nu tilsættes melsorterne, honning samt krydderier tilsættes.
Det anbefales at anvende en røremaskine til dejen og den må gerne røres i 5-8 min., da vi gerne vil lave dejen så luftigt som muligt.
Herefter tilsætter du stille og roligt, mens du rører videre i hånden, hørfrø og sesamfrø og knækket boghvede.

Dejen hæver lunt tildækket i cirka 30-45 min.

Bemærk at dejen er ikke fast som normal dej, den er lidt ”løs” i det.
Nu tænder du ovnen på 250 grader.
Bollerne efterhæver cirka 40 min. ovenpå ovnen, mens ovnen bliver varm.

De glutenfri boller pensles med æg og bages ved 250 grader i cirka 25 min.






:: Værd at vide

Rigtig lækre Glutenfri Boller



God fornøjelse med vores opskrift på Glutenfri Boller - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk