Glutenfri Boller
- Glutenfri Boller, opskrift på lækre Glutenfri boller
Ingredienser til Glutenfri Boller
Glutenfri Boller
10 dl Vand 2 spiseske loppefrøskaller 25 gram gær 2 spiseske honning 100 gram hørfrø 50 gram sesamfrø 100 gram quinoa mel 400 gram groft rismel 100 gram majsmel 100 gram knækket boghvede 50 gram majsstivelse 2 teske salt 2 teske stødt kardemomme 2 teske stødt kanel
Denne portion Glutenfri boller bliver cirka til 15-17 boller. |
|
Sådan laver du Glutenfri Boller
Rør vand og loppefrøskaller i et par minutter til en geleagtig masse.
Gær smuldres i og nu tilsættes melsorterne, honning samt krydderier tilsættes. Det anbefales at anvende en røremaskine til dejen og den må gerne røres i 5-8 min., da vi gerne vil lave dejen så luftigt som muligt. Herefter tilsætter du stille og roligt, mens du rører videre i hånden, hørfrø og sesamfrø og knækket boghvede.
Dejen hæver lunt tildækket i cirka 30-45 min.
Bemærk at dejen er ikke fast som normal dej, den er lidt ”løs” i det. Nu tænder du ovnen på 250 grader. Bollerne efterhæver cirka 40 min. ovenpå ovnen, mens ovnen bliver varm.
De glutenfri boller pensles med æg og bages ved 250 grader i cirka 25 min.
:: Værd at videRigtig lækre Glutenfri Boller
God fornøjelse med vores opskrift på Glutenfri Boller - Velbekomme!
|