<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Tærte med Marcipan og abrikos

- TÆRTE MED MARCIPAN OG ABRIKOS, opskrift på tærte med marcipan og abrikos


Ingredienser til Tærte med Marcipan og abrikos


75 gr smør
2 æg
120 gr sukker
1/2 dl kaffefløde
120 gr hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver

Fyld:
175 gr revet marcipan
1 dl piskefløde

Pynt:
2 dl piskefløde
1 lille dåse abrikoser
1 dl sukkerlage fra abrikoserne
2 husblasblade




Sådan laver du Tærte med Marcipan og abrikos


Smørret smeltes og afkøles lidt. I mens piskes æg og sukker skummende. Tilsæt det smeltede afkølede smør samt kaffefløde og bland mel og bagepulver forsigtig i. Rør rundt med let hånd og hæld dejen i en 1 liters springform, smurt med smeltet smør og drysset med rasp. Bag ved 180 gr i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af, inden den tages ud af formen.
Fyld:
Riv marcipan groft (Marcipan er nemmest at rive når det er helt kold) og rør den sammen med piskefløden til en jævn og fin masse. Flæk tærtebundn med en skarp kniv og fordel marcipanmassen på den ene bund. Læg den anden bund over.
Pynt:
Lad abrikoserne dryppe af, men gem lagen. Læg frugterne i et pænt mønster på tærten. Blød de 2 blade husblas op i koldt vand. Abrikoslagen opvarmes og husblassen smeltes deri. Når lagen er kølet af, hældes den over abrikoserne, så de bliver overtrukket og smukt blanke. Pynt til sidst med stiftpisket flødeskum.






:: Værd at vide





God fornøjelse med vores opskrift på Tærte med Marcipan og abrikos - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk