<< Gå til kage-oversigten eller kage-galleriet

Hjemmebagte speltboller med græskarkerner

- Hjemmebagte speltboller med græskarkerner, dejlig opskrift på speltboller


:: Tilberedningstiden er 20 minutter


Ingredienser til Hjemmebagte speltboller med græskarkerner


Hjemmebagte speltboller med græskarkerner

100 gram Smør
6 dl. vand
4 dl. mælk
100 gram gær
1 teske salt
2 teskeer rørsukker
450 gram fuldkorn Speltmel
900 gram sigtet speltmel
70 gram græskarkerner

Denne portion rækker til cirka 18-22 Hjemmebagte speltboller med græskarkerner.




Sådan laver du Hjemmebagte speltboller med græskarkerner


Smelt smørret forsigtigt i en gryde.

Lun vand og mælk i en anden gryde.

Kom gær i en stor skål, smuldr det i mindre stykker, tilsæt salt, rørsukker, den lune mælkeblanding og smeltet smør. Rør til gæren er opløst.

Tilsæt fuldkorn speltmel og sigtet speltmel, og rør det rigtig godt sammen. Bolle dejen må gerne være lidt klistret.

Kom bagepapir på en bageplade, og brug eventuelt to skeer til at sætte boller på med, lad dem hæve i 25 minutter.

Drys bollerne med græskarkerner, og tryk dem fast med en ske, så de ikke falder af.

Speltbollerne bages i ovnen på 200 grader i en alm. ovn.

Disse hjemmebagte speltboller skal i ovnen i cirka 15-18 minutter.






:: Værd at vide

Super god opskrift på Hjemmebagte speltboller med græskarkerner



God fornøjelse med vores opskrift på Hjemmebagte speltboller med græskarkerner - Velbekomme!

KageMekka.dk - alverdens opskrifter på kager / småkager / fedtfattige kager / tærter / brownies / lagkager mm.
© KageMekka.dk